2. ULUSAL HUMİK MADDE KONGRESİ'

Birincisi 2012 yılında Sakarya’da yapılan ‘Uluslar arası katılımlı Ulusal Humik Madde Kongresi’nin ikincisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu ortaklığı ile KSÜ’de düzleniyor.

2. ULUSAL HUMİK MADDE KONGRESİ'
24 Ekim 2014 - 11:20

Türkiye’nin birçok üniversitelerinden ve yurt dışından gelecek olan akademisyenlerin katılımı ile 3 gün sürecek olan kongre ile ilgili bir açıklama yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı KSÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakkı Alma: “ Birbirinden değerli akademisyenleri 26-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta yapılacağımız, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun ortaklaşa düzenleyeceği II. Ulusal Humik Madde Kongresin de ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Kongre resmi açılışının 27 Kasım 2014 Pazartesi saat 09.00’da Avşar Yerleşkesi içinde bulunan Senem Ayşe Konferans salonunda yapılacağını dile getiren Prof.Dr.Hakkı Alma Hümik ve kongre hakkında şu bilgileri verdi; “ Humik diye adlandırdığımız madde (humik asit, fulvik asit ve humin), başta tarım olmak üzere hayvancılık, sağlık, kozmetik ve endüstrinin pek çok alanında kullanım potansiyeli olan “çok yönlü” ve oldukça değerli bir organik materyaldir. Ülkemiz Humik madde kaynağı bakımından milyarlarca ton rezerve sahiptir. Bu nedenle, Humik madde ile ilgili kurum ve kuruluşların ve farklı disiplinlerde yapılan çalışmaların ortak bir platformda sunulması, tartışılması ve karşılıklı iş birliği çalışmalarının gerekliliği, ülkemizde en önemli Humik madde rezervine sahip olan Kahramanmaraş’ta II. Humik madde kongresinin yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu kongre ile de, Humik madde alanında çalışanların ve üreticilerinin bir araya getirilerek güçlü işbirliklerinin kurulması, bu alanda karşılaşılan sorunların tartışılması ve ülkemiz humik madde geleceğine yönelik ortak kararlar alınması hedeflenmiştir” dedi.

 

Üç gün boyunca Kongre’de ki konuşulacak konularla ilgilide bilgi veren Prof.Dr. Alma, Kongrede ana başlıklar olarak şu konuların konuşulacağını söyledi;

 

1- Leonardit ve diğer doğal hümik madde kaynaklarının oluşumu, yapısı ve karakterizasyonu,

2- Endüstriyel Hümik madde üretim teknolojisi ve temel kullanım alanları,

3- Hümik madde analiz yöntemleri ve standardizasyonu,

4- Tarımda Hümik madde/doğal organik madde kullanımı,

5- Sağlık ve gıda sektöründe hümik madde kullanımı,

6- Kozmetik sektöründe hümik maddenin kullanımı,

7- Çevre dostu sistemlerde hümik madde kullanımı,

8- Polimerlerde hümik madde kullanımı,

9- Doğal ve sentetik malzemelerde kullanımı,

10- Toprak biyolojisi ve karbon yönetiminde Hümik maddenin yeri ve önemi,

11- Toprakta bitki besin maddelerinin bio-jeokimyasal döngüsü ve hümik madde ilişkileri,

12- Hümik madde ve bor ilişkileri,

13-Ormancılıkta hümik maddenin kullanımı,

14- Hümik madde ve çevre sağlığı ilişkisi,

15- Humik madde ve sosyo-ekonomik analizler,

16- Ve diğer ilgili konular

YORUMLAR

  • 0 Yorum