Dedeoğlu; ''Kahramanmaraş Üniversitesinin Kadro Eksiklikleri Var''

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, torba yasada bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yeni kadrolar tahsis edildiğini belirterek, kadro konusunda sıkıntı büyük sıkıntı yaşayan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin de bu kapmama dahil edilmesini istedi.

Dedeoğlu; ''Kahramanmaraş Üniversitesinin Kadro Eksiklikleri Var''
26 Temmuz 2014 - 08:03

Kahramanmaraş Tıp Fakültesi’nde kadro eksiklerinden dolayı bazı bölümlerinin çalışmaz durumda olduğuna da işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Evet, bu bakanlıklar, ilgili kuruluşlara bu kadro düzenlemesine gidecek ama mevcutta kurulmuş ve hâlâ devam eden birçok kuruluşlarımız var, burada da kadro eksiklikleri var, bunların da kendi seçim bölgem olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin tıp fakültesinde ve diğer üniversitenin fakültelerinde birçok kadro eksikliği bulunmakta. 
Üniversitemizin tıp fakültesinin açılmasına rağmen kadro eksikliğinden dolayı bazı bölümleri çalışamaz durumda, aksak çalışır durumda. Geçtiğimiz on beş gün içerisinde burada bulunan hocalarımız, asistanlarımız istemeyerekten bir toplantı yaptılar, bir eylem yaptılar bu kadroların tahsis edilmesi noktasında. 
Temenni ediyorum ki Maliye Bakanlığı, ilgili bakanlık, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bu kadroları bin an önce tahsis eder ve Kahramanmaraş'ın sağlık konusundaki bu eksikliği bir an önce giderilir temennisinde bulunuyorum. 
Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Hükûmet, bütçe dengelerinin ardına sığınmadan ihtiyaç duyulan kadrolara bir an önce atamalarını yapmalıdır. Ülkemizde işsizlik her geçen gün biraz daha artmaktadır. Genç işsizlere her yıl yeni işsizler eklenmekte ve katlanarak da devam etmektedir. Hükûmet politikaları, ülkemizde işsizliğe bir türlü çözüm bulamamıştır. 
Bu konulardaki AKP Hükûmetinin gayretleri maalesef ki yetersizdir. Ülkemizde bir tarafta çok büyük bir işsizlik yaşanırken, bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlarına personel açıklığı yaşanmaktadır. 
Ülkemizde atama bekleyen öğretmen sayısı her geçen gün artarken okullarımızın öğretmen açıkları Millî Eğitim Bakanlığı verilerine göre 126 bine ulaşmıştır. Sendikalar bu öğretmen ihtiyacının daha da yüksek olduğundan bahsetmektedir. 
Akademisyen açıklarımızı da okullarımızın öğretmen açıklarından bir farkı kalmamıştır. Türkiye genelinde üniversitelerimizin akademisyen açıkları geçen yılın rakamlarına göre 26.616 olarak gerçekleşmiştir. 
Hükûmet, yeni kadrolar tahsis ederek ülkemizin öğretmen ve akademisyen açıklarını bir an önce kapatmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak Hükûmete her türlü desteği bu konuda vermeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha belirtmek istiyoruz. 
Burada, eğitim demişken, Türkiye'de eğitimin sorunlarından da kısaca bahsetmek istiyorum. Ülkemizde en fazla bakan değişikliğinin yapıldığı Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde işler içinden çıkılmaz bir hâle dönüşmüştür. 
Neredeyse her gelen bakan, Türkiye'de kendince yeni bir sistem denemiş, denenen bu sistemler ülkemizde eksik olan okul ve derslik sayılarını da artırmıştır. Öğrencilerimiz kalabalık sınıflarda ders görmek zorunda kalırken öğretmen ve yöneticiler yapılan rotasyonlar nedeniyle mesleklerini verimli bir hâlde sunamaz duruma düşmüşlerdir. 
Öğretmenlik mesleği Hükûmetin üst düzey yetkilileri tarafından yapılan birtakım açıklamalar nedeniyle itibar kaybetmiştir ve buna da devam etmektedirler. Öğretmen açıklarına ve eğitim camiasının içinde bulunduğu sorunlara çözüm bulmak yerine Hükûmet, kapatmak için dershanelerin kapısına dayanmış ve dershaneleri kapatmaya çalışmaktadır. 
Önce okullarda görülen eğitim seviyesi yükseltilmeli, ondan sonra dershanelerin kapatılması düşünülmelidir diyoruz. Zaten, okullarda eğitim seviyesinin yükseltilmesiyle dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum