Hentbolun Başarılı Altın Kardeşleri
Altın Kızlar Hentbol takımı büyükler ve küçükler takımında oynayan kardeşler başarıdan başarıya koşuyor.
Kahramanmaraş Altınova Mahallesi, Altınova Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu Hentbol takımında oynayan iki kız kardeş Türkiye genelinde büyük başarılara imza attıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Altınova Şehit Bayram Demirci İlköğretim Okulu büyükler ve küçükler hentbol takımında oynayan Esma ve Ayşegül Demirci kardeşler altın kızlar arasında yer almaktan mutlu olduklarını ifade etti.
Hentbol Büyükler takımında oynayan Esma Demirci, Altın Kızlar ismini, yaşadıkları mahalle adından dolayı ve kalplerinin altın gibi güzelliğini anlatması için koyduklarını söyledi. Demirci, spor yapmanın insanı mutlu ettiğini ve kazandıkları başarılardan dolayı Kahramanmaraş’ın adını herkese duyurmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
5 yıl önce ablasından örnek alarak başladığı hentbolda kendini geliştiren Esma Demirci, aynı zamanda takımda 2 yıl kaptanlık yaptı.
Bir yıl önce hentbol oynama başlayan küçük kardeş Ayşegül Demirci, takımlarının yeni olmasından dolayı maçlarda zorluk çektiklerini ancak bunun üstesinden gelerek birçok maçı galibiyetle bitirdiklerini söyledi.
Spor yapmanın derslerdeki başarıya engel olmadığına dikkat çeken Altın Kardeşler, hentbol oynayarak derslerinde daha başarılı olduklarını kaydetti. Hentbolun aynı zamanda zihni gelişimlerine de katkı yaptığını ifade eden Altın Kardeşler, takıma girdikten sonra okuldaki başarılarının da yükseldiğini dile getirdi.
Aldıkları başarılardan sonra kendilerine hediye edilen altınların bir kısmını Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine gönderdiklerini hatırlatan kardeşler, bu kararı kendi aralarında aldıklarını ve hüzünlü ailelerinin acılarını bir nebze de olsa bu şekilde paylaşarak hafifletmek istediklerini dile getirdi.
“HEP HENTBOL OYNADIM VE SÜREKLİ TAKDİR ALDIM, ÜSTÜN BAŞARI ALDIM”
Büyük Kızlar Hentbol takımı oyuncularından 13 yaşındaki Esma Demirci kendilerine başarılar getiren spor hayatına başlama süreci hakkında şunları konuştu: “5 yıldan beri hentbol oynuyorum. 4 üncü sınıfta başladım. Ablalarımız hentbol oynadı onların başarısını görünce bizde hentbola başladık. Yani ablalarımız sayesinde. İlk başlarda öyle ben eğlencesine oynardım sonra hızlı koşmaya başladığımı fark ettim, önceden benim ayaklarım ağrırdı hentbola başladığımdan ağrısı falan geçti. 2012 ve 2013’te takım kaptanlığı yaptım. 4ç sınıfın 1’inci döneminde ben teşekkür almıştım, 2. dönemde hentbola başladım. Hemen onun bir katkısı oldu ben takdir aldım. Birinci dönem ortalamam 70’lerdeydi, ikinci dönemde 90’ların üstünde oldu. Hentbol koşu plan kalbimizi rahatlatıyor. Yani yoruluyoruz ama dersleri daha iyi anlıyoruz. Ondan sonra hep hentbol oynadım ve sürekli takdir aldım, üstün başarı aldım. Hentbol oynamak faydalı oldu yani anlama kabiliyetim çok gelişti. Öğretmenimiz kitaplar verdi, Hentbolun yanında kitap okuduk Türkçem sınıfta en yüksek ortalaması olan benim 96 birinci dönem 97 idi. Türkçem çok iyi matematiğim de iyi bizim temelimiz bizden önce oynayanlarda vardı.”
“ALTIN YÜKSEK PAHALI BİR ŞEY İŞTE BURADA ALTIN KALBİMİZİ TEMSİL EDİYOR”
Ailelerin önce hentbol oynamalarını istemediğini ancak daha sonra hem derslerdeki hem de maçlardaki başarılarının bu durumu değiştirdiğini aktaran Demirci şu şekilde konuştu: “Ailelerimiz de derslerinizden kötü alırsınız falan dedi. Biz onun etkisi ile daha iyi oynadık, ders çalıştık. Antrenman kadar ders, ders kadar antrenman yaptık o kadar yani derslerimizde onun için gelişti. Bizlere hocamız mesela 2 saat antrenman yaptırıyorsa antrenman yaptırdığı kadar da ders çalıştırıyor okulda. Cumartesi Pazar tatil yok yani sadece ders çalışıyoruz bir de spor yapıyoruz.”
Altın Kızlar ismi hakkında kısaca bilgi veren Esma Demirci şunları söyledi:“Köyümüzün adı Altınova oradan gelen bir şey de olabilir. Yani hocamız, arkadaşlarımızın her maçta dürüst oynamasından, asla pes etmemesinden, rakibe her zaman centilmenlik kuralları içerisinde davranmasından ve spor hayatımız dışında da aynı güzellikleri devam ettirmemiz için bize bu ismi verdi. Altın yüksek pahalı bir şey işte burada altın kalbimizi temsil ediyor.”
“GÜNEŞTE ÇALIŞMAK, BEYAZ OLANLAR BİLE SİMSİYAH OLDU”
Büyük başarılarıyla Kahramanmaraş’ın adını duyuran Altın Kızlar zor koşullarda antrenmanları aksatmadan yaptıklarını ve bunun karşılığını maçlarda aldıklarını ifade etti. Yaptıkları çalışmalara da değinen Demirci şöyle konuştu: “Köy ayrı bir sevinç veriyor ama şehirde olmak, spor salonu var her türlü imkânı var. Ama biz Güneşte öğleye kadar bazen 4’e kadar, 5- 6’ya kadar antrenman yapıyoruz. Ondan sonra teneffüslerde, okul çıkışlarında, 15 tatillerde, yazın cumartesi pazarları da okula gidiyoruz güneşte çalışıyoruz. Yani çalışmamızın karşılığını aldık. Güneşte çalışmak, beyaz olanlar bile simsiyah oldu. İlk günlerde toprak üzerinde yapıyorduk daha sonra parke döşediler, parkede yapmaya başladık sonra biz artık parke çok sıcak olduğu için yaza doğru Milli Eğitim Müdüründen yardım alarak Süleyman Demirel’e geldik her gün okul çıkışı oraya gelip antrenman yapıp geri arabayla eve gediyorduk.”
“MARAŞ’IN HİÇ BİR ŞEYİNİ BİLMİYORUM SADECE ALTIN KIZLARINI TANIYORUM”
Gösterdikleri başarılardan sonra ailelerinin ve insanların kendilerine takdirle baktığını ifade eden Esma Demirci şu şekilde konuştu: “İnsanların bakışı değişti mesela köyde aileler çocuğum dersten olur diye spora göndermek istemeyenler bile hem hentbolda hem de derslerimizde gösterdiğimiz başarılardan etkilendi. Anladılar yani sporun bir faydası oluyor, spor yardım ediyor, zihnini açıyor. Hocamın başka şehirlerdeki arkadaşları konuşurken Maraş’ın hiç bir şeyini bilmiyorum sadece Altın Kızlarını tanıyorum demiş. Gördüğümüz insanlar yani bizi tanıyorlar.”
SAÇLARINA BELİK ÖRMELERİNİN SIRRI NE?
Saçlarına ördükleri belikle de dikkat çeken Altın Kızlar maçlara neden bu beliklerle çıktıklarını ise şu şekilde anlattı: “Biz bir kere saçımızı örmeden maça girmiştik birinci maçta çok fark atacağımız takıma fark atamadık, 2-3 fark attık sadece 5-6 fark atabilirdik. Saçımızı da örmediğimizde takım gibi olmuyorduk. Ondan sonraki maça saçımızı ördürerek çıktık, öncekinden daha zor bir takıma karşı 5-6 fark attık saçımızı ördürdüğümüzde gerçek bir takım gibi birleşiyoruz, kenetleniyoruz tam bir takım ruhuyla hareket ediyoruz. Maçlarda takımımızın bu ruhu yakalaması için saçlarımıza belik örmeyi Ejder hocamız istemişti ve biz bunun faydasını maçlarda gördük.”
“SOMA FACİASI CANIMIZI ÇOK ACITTI KALBİMİZİ PARÇALADI”
Küçükler Hentbol takımı oyuncuları kendilerine hediye olarak verilen altınların bir kısmını Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlamıştı. Bu konu hakkında kısa bir bilgi veren Esma Demirci şunları dile getirdi: “Somayı gördükçe içimiz parçalanıyordu, arkadaşlarımıza söyledik birlikte kara verdik altınların dörtte birini verdik onlara, imkânımız oldukça yardım etmek istiyoruz. Soma faciası canımızı çok acıttı. Kalbimizi parçaladı onun içinde biz o babalarını kaybeden çocukların eğitiminde yardımcı olması için Ejder hocamıza söyledik, Ejder hocamızda çok büyük katkılarda bulundu. Arkadaşlarımız son maçı da Soma faciası adına oynadı.”
Hedeflerinde Milli Takıma girmek olduğunu söyleyen Esma Demirci şunları dile getirdi: “ Takım olarak hepimiz milli takıma girmek istiyoruz. Çünkü hepimizin seviyesi bir birine eşit sayılır, hep birlikte çalıştığımız için ve derslerimizin de iyi olmasından dolayı bunu zorlayabiliriz.
“SPOR YAPMAK İNSANI RAHATLATIYOR, BUNDAN DOLAYI DERSLERE DAHA İYİ ÇALIŞIYORUZ”
Küçükler Hentbol takımında oynayan 11 yaşındaki Ayşegül Demirci spora başlamasının şu şekilde anlattı: “Ben hentbol oynamaya 5. Sınıfta başladım. Ablam Türkiye üçüncüsü olduğunda ben de katılırsam Türkiye birincisi olabilir miyim dedim. Ailem önce ablaların katıldı sen katılma diyordu ama ben onları ikna edince bana izin verdiler. Sonra hem derslerimde hem de hentbolda başarılı olduğum için spora devam ettim. Spora devam edeceğim ama öğretmen olmak istiyorum. Hentbol oynamak çok güzel, birinci dönem bir tane dördüm vardı ama şimdi de derslerimin hepsi de 5. Spor yapmak insanı rahatlatıyor, bundan dolayı derslere daha iyi çalışıyoruz. Ejder hoca da bize hem spor yaptırıyor hem de ders çalıştırıyor bu şekilde daha iyi oluyor.”
Altınova Mahallesine spor salonu istediklerini dile getiren başarılı kardeşler, il merkezine gelerek yaptıkları antrenmandan sonra çok yorulduklarını ve yolculuk yapmak zorunda kaldıkları için sıkıntı çektiklerini belirtti. Mahallelerine yapılacak bir spor salonu ile öğrencilerin daha başarılı olacağını ifade etti.
Herkese spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Altın Kardeşler: “Herkes spor yapsın, insanın için ferahlatıyor. Yorsa da bir zaman sonra insanı geliştiriyor, zihnini açıyor. Sanki içimizde bir sıkıntı var ve biz bunu spor yaparak atıyoruz gibi geliyor. Spor yaptığımız zaman çok rahat oluyoruz, hentbol olmasa da herkese spor yapmasını tavsiye ediyoruz.” diyerek spor yapmanın önemine dikkat çekti.
YORUMLAR