Hükümet, Memurun İş Güvencesini Elinden Almak İstiyor
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, toplumun hemen hemen bütün kesimlerinin sorunlarının arttığını belirterek, hükümetin çözüm bulmak yerine milletin gündeminden uzaklaştığını söyledi.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada, ülkemizin sorunlarının arada sırada hazırlanan torba yasalarla çözülemeyeceğini bildirdi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, AKP hükümetinin 3 milyon memurun iş güvencesini de ellerinden almak istediğini hatırlatarak, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Hazırlanan bu torba yasalar, Hükûmet ile milletimizin gündeminin ne kadar farklı olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Milletimiz, Hükûmetten ülkemizin her geçen gün artan sorunlarına çözüm beklemektedir. Hükûmet ne yapıyor? Ülke sorunlarına çözüm bulacak yasalar yerine, sorunları daha da büyütecek ve derinleştirecek yasalar hazırlamaktadır. Hükûmet, ülkemizin her geçen gün ağırlaşan ve derinleşen sorunlarını genellikle seçim öncesi hazırlamış olduğu torba yasalarla çözmeye çalışıyor.
Bu uygulamalar yanlıştır, ülkemizin ve milletimizin sorunlarını yalnızca arada sırada hazırlanan torba yasalarla çözmek mümkün değildir. Ülkemizin sorunları tek tek ele alınarak geniş katılımlı çalışmalarla çözüme kavuşturulmalıdır. Kaldı ki hazırlanan bu torba yasa ülkemizde bazı sorunlarını çözüme kavuşturuyormuş gibi gözükse de pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir. Hazırlanan bu torba yasa, yine pek çok haksız uygulamayı da beraberinde getirmektedir. Bunların en başında memurlarla ilgili yapılan düzenleme gelmektedir.
Torba yasa, bu düzenlemeyle 3 milyon memurumuzun iş güvencesini elinden almaktadır. Bu torbanın içindeki en haksız düzenlemelerden bir tanesi de budur. Bu, yanlış bir düzenlemedir. Hükûmetin bu konudaki düzenlemeyi derhâl geri çekmesini bekliyoruz.
Memurlarla ilgili düzenlemenin dışında madenlerde bulunması gereken yaşam odalarının işverenin inisiyatifine bırakılması da yine bir haksız düzenlemedir. Maden ocaklarında yaşam odaları mutlaka zorunlu hâle getirilmelidir. Ayrıca özelleştirme konusunda yapılan bazı düzenlemeler, Hükûmete yakın kişilere ayrıcalık tanımaktadır.
Bu yasadan sonra TÜPRAŞ ve PETKİM gibi büyük özelleştirme çalışmalarında yargı kararlarını uygulayan ve iptal kararının ardından tekrar ihaleye çıkan ve daha sonra fiyat artışı yapan Hükûmet SEKA konusunda da aynı yöntemi uygulamamıştır. Bu amaçlarda Belediyeler Kanunu'nda da büyük değişiklikler yapılmıştır. Yeni değişikliklerle belediyelerin ellerindeki hazine arsaları veya kendine ait arsalar istedikleri kişiye veya kurumlara veya vakıflara devretme yetkisi getirmiştir.
Torba yasada bu tip düzenlemelere yer veren Hükûmet, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi hâline gelen kredi ve kredi kartı borçları konusunda köklü bir düzenlemeye de gidememiştir. Ülkemizde geçen şubat ayında kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 63, ferdî kredi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı da yüzde 51 olarak artmıştır.
Ayrıca ülkemizde icradan satılık ilanlarda ve ipotekli konut satışlarında da büyük bir patlama yaşanmaya başlamıştır. Bu kredi kartı patlamalarında veyahut da kredi ile alınan konutlarda büyük bir patlama seçim bölgem olan Kahramanmaraş'ta da büyük bir çoğunlukla yaşanmış. On iki yıl önce Kahramanmaraş'ta 1 tane olan icra müdürlüğü şu anda 7'ye çıkmıştır.
2014 yılının ocak ve haziran döneminde de yaklaşık 27 bin adet icradan satılık menkul, gayrimenkul ve taşıt ilanı verilmiştir. Bu rakamlarda 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 40'lık bir artış meydana gelmiştir. İşçi, memur, emekli, esnaf ve çiftçimizin beklentilerini karşılayacak düzenlemelere ne yazık ki bu torba yasada yer verilmemiştir. Ayrıca yapılan düzenlemelerde taşeron işçilerinin devlet aleyhine açacakları davaların da önü kesilmiştir.
YORUMLAR