Kahramanmaraş'ta 60 milyon liralık yatırım başvurusu yapıldı.
Kahramanmaraş’ta bu dönemde, toplam yatırım bedeli 60 Milyon TL olan 24 adet yatırım projesi İl Koordinatörlüğü’ne sunuldu. 30 Milyon TL hibe talebi olan bu projelerin değerlendirme süreci başladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 16 Şubat 2019 tarihinde kamuoyuyla paylaştığı IPARD II Programı Beşinci Çağrı Döneminde başvuru sürecini tamamladı. 8 Nisan 2019 tarihinde başvuruları teslim almaya başlayan Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü’ne bu dönemde, 60 Milyon Lira yatırım bedeline sahip 24 adet başvuru yapıldı. Değerlendirme süreci başlayan bu projelerin 30 Milyon Lira hibe talebinin söz konusu olduğu kaydedildi.
Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından 5. Çağrı Dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, “hayvancılık ve gıda işleme yatırımlarını kabul ettiğimiz bir başvuru dönemini daha geride bırakmış durumdayız. Çağrı ilanının yayınlanmasının ardından Uzman arkadaşlarımızla beraber Kahramanmaraş’ta çok ciddi bir tanıtım süreci yürüttük. Bütün ilçelerimizde toplantılar yaptık, mevcut işletmeleri ziyaret ettik ve vatandaşlarımızla her fırsatta bir araya geldik. Kurumumuzun sağlamış olduğu destekleri anlattık ve kentimizin her dönemde bu desteklerden daha fazla yararlanması gayesiyle çalıştık. Geçtiğimiz günlerde de başvuru süreci sona erdi. 5. Çağrı döneminde 2’si süt hayvancılığı olmak üzere 22 adet hayvancılık projesinin yanı sıra 1 adet dondurma üretim tesisi ve 1 adet kesimhane/et parçalama tesisi kurulumuna dair proje aldık. Bu sürecin hem başvuru sahiplerimiz hem de şehrimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.“ dedi.
Afşin, Dulkadiroğlu, Elbistan, Göksun, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde gerçekleştirilmesi planlanan bu yatırımlara ilişkin başvuruların değerlendirme sürecinin başladığını ifade eden Ceyhan, bütün başvuruları desteklemeyi arzu ettiklerini belirterek Kahramanmaraş ekonomisine destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. 8 Mayıs 2019 tarihinde yayınlanan 6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında da tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, arıcılık, mantar/misel üretimi, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımları destekleyeceklerini belirten İl Koordinatörü Ceyhan, bahsi geçen sektörlere ilişkin başvuruları 8 Temmuz 2019 tarihinden itibaren İl Koordinatörlüğü’nde kabul etmeye başlayacaklarını söyledi.
YORUMLAR