Kahramanmaraş'ta "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele'' Paneli Düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yeşilay Öğrenci Topluluğu tarafından ortaklaşa, “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele’’ paneli düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele'' Paneli Düzenlendi.
09 Mart 2015 - 13:59

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Kahramanmaraş Şubesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yeşilay Öğrenci Topluluğu tarafından ortaklaşa, “Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucuyla Mücadele’’ paneli düzenlendi. Prof. Dr. İbrahim Bektaş’ın moderatörlüğündeki panele Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Ahmet Özdinçİl Sağlık Müdürlüğü Madde Bağımlılığı Uzmanı Dr. İsmail Kahraman ve İlEmniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amiri Erkan Çelik katıldı.

Dr. Özdinç "Genç Beyinler Ölmesin", Dr. Kahraman "Uyuşturucu Maddelerin İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkisi", Emniyet Amiri Çelik ise "Bağımlılık Yapan Maddeler ve Korunma Yöntemleri Üzerine" konularında birer sunum yaptı. Açılış konuşmasında ise Yeşilay Şube Başkanı Mustafa Timurbanga, “Genç neslin moral motivasyonu düştü. Ekonomik ve manevi açlık, nesli madde bağımlılığına sürüklüyor. Helal haram olgusu kaybolmak üzere. Hz. Peygamber (SAV), 'Haya imandandır.' Buyuruyor. Aleni haram işlenmesi, insanların yüzünün dahi kızarmaması toplumda ciddi bir kokuşmuşluğa sebep oluyor." dedi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de zararlı alışkanlıklardan çıkış yolunun, iyi bir arkadaş çevresi ve iyi bir eğitim olduğunu söyledi.

Panelda ayrıca, "bir kereden bir şey olmaz" mantığıyla arkadaş telkiniyle başlanan uyuşturucu, alkol, sigara ve internet bağımlılığının çok ciddi boyutlara ulaştığı ifade edildi. 2014 yılında suça bulaşan çocuk sayısı 102 bin olurken uyuşturucu madde kullanan kişi sayısının 1 milyon 640 bine çıktığı, son 10 yılda kadına şiddetin yüzde 1400, uyuşturucu kullanımının yüzde 1300, fuhşun yüzde 700, alkolün yüzde 420, sigaranın yüzde 110 arttığı vurgulandı. Bu alışkanlıkların genellikle kötü arkadaş çevresiyle başladığı, korunma yolunun ise genç neslin "hayır" demeyi öğrenmesi olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum