Kahramanmaraş Tekstilde Dünya Devlerini Buluşturuyor

Son dönemde tekstil alanında artan yatırımları ile Türkiye ve yöre ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kahramanmaraş, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) önderliğinde, tekstilde iki dev organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Tekstilde Dünya Devlerini Buluşturuyor
13 Ekim 2014 - 11:20

Son dönemde tekstil alanında artan yatırımları ile Türkiye ve yöre ekonomisine büyük katkılar sağlayan KahramanmaraşKahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası'nın (KMTSO) önderliğinde, tekstilde iki dev organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, 23- 25 Ekim tarihlerinde, KMTSO'nun koordinatörlüğünde ECR Fuarcılık tarafından organize edilmekte olan Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı hazırlıklarının sürdüğünü bildirdi. Karaküçük, fuarın amacının tekstil alanındaki teknolojik yenilikleri yerli üreticinin beğenisine sunmak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar milyarlarca dolarlık tekstil yatırımı yaparak, Türkiye ekonomisinde stratejik bir konuma gelen Kahramanmaraş'ın tekstil makineleri fuarında, Avrupa'dan Çin'e,Amerika'dan Tayvan'a 219 yabancı tekstil makinesi üreticisinin stant açmasıKahramanmaraş'ın bu sektörde dünya çapına yayılan bir isminin olduğunu çarpıcı bir şekilde kanıtlamaktadır."

ULUSLARARASI TEKSTİL ZİRVESİ

Bu fuarla aynı anda, 22-24 Ekim tarihlerinde II. Uluslararası Tekstil Zirvesi'ni de gerçekleştireceklerini ifade eden Karakaküçük, "Tekstil sektörünün her yönüyle tartışılacağı II. Uluslararası Tekstil Zirvesi ve bu kapsamda Odamızda yapılacak gala yemeği ile defile organizasyonu, Kahramanmaraş'ın artık ham ürün değil Moda ürünleri ürettiğini tüm dünyaya gösterecektir" diye konuştu.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, bu dev organizasyonlarla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamanın kendilerini hem cesaretlendirdiğini hem de tekstil sektöründe daha başarılı yatırımlara imza atma adına teşvik ettiğini bildirdi.

Karaküçük, tekstilin Kahramanmaraş'ın lokomotif sektörü olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu itibarla, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü piyasasının oluşması, mühendislik alanında özellikle Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi bakımından Üniversitemizin Tekstil Mühendisliği Bölümü çok önemlidir. Biz de bu bölümü desteklemek ve öğrenci sayısını artırarak bölümün kapatılma riskini ortadan kaldırmak amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile bir protokol kapsamında, Tekstil Mühendisliği'ne kayıt yaptıran 10 öğrenciye burs imkanı sağladık. Bunlara ilaveten, üniversitemiz tarafından yurtdışı eğitimi, çift diploma, staj gibi olanaklar da getirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum