Kipaş holding inovasyon ödülü'ne layık görüldü.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) ve TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen "Techxtile Start-Up Challenge" töreninde inovasyona önem veren kurumlara ödül verildi.
TechXtile Start-Up Challenge" ile klasik yatırımcı profili start-uplara yönelirken, ufuk açan fikirler sermaye ile buluştuğu ve yeniliklerin ele alındığı etkinlikte Kipaş Holding, Ar-Ge ve İnovasyon alanında gösterdiği başarı nedeniyle Türk Tekstil İnovasyon Ligi ödülüne layık görüldü.
Bursa'da 'Techxtile Start-Up Challenge' gerçekleştirildi. Bursa’da yapılan programda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank programın, yenilikçi fikirlerin yatırımcıyla buluşmasına, firmalar arası verimli etkileşime ve uluslararası ortaklıklara kapı aralayacağını söyledi. 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejimizde girişimciliğe ve Ar-Ge ekosisteminin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirten Bakan Varank, "Türkiye Girişim Ekosistemi Platformu ve İnternet Sitesini kuruyoruz. Bu platformda yatırımcıların tanıtılmasının yanı sıra, girişimcilerin kullanabileceği kaynaklar hakkında bilgilendirme yapacağız. Erken dönem girişimciler için vergisiz veya kolay vergili dönem gibi mekanizmaları geliştirmek istiyoruz. Yurt dışından gelen girişimciler için hoş geldin paketi ve girişimci vizesi gibi uygulamaları ilgili bakanlıklarımızla çalışacağız" şeklinde konuştu
İnovasyon sistemlerinin masaya yatırıldığı programda; Techxtile Start Up Challenge ile sektörümüzün ulusal ve uluslararası rekabetini güçlendirecek inovatif projelerin, girişimcilik ekosistemine kazandırılması konusunda çok önemli bir adımın atıldığını söyleyen UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, "Tekstil sektöründe sürdürülebilir kalkınma konusunda önemli bir rol oynayacağını düşündüğümüz Techxtile Startup Challenge için şehrimizin tüm dinamikleri bir araya geldi. Girişimcilerimize mentörlük desteği vererek fikirlerini geliştirmelerine katkı sağlayacağımız bu etkinlik uzun soluklu ve yaşayan bir süreç" dedi.
Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün, en çok ihracat yaptığımız ilk 3 sektörden biri konumunda olduğu bilgisini veren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise, 2018 yılında 14,4 dolarlık kilogram başına değeriyle de en yüksek katma değerli sektörlerimizden birisi olduğunu vurguladı.Tekstil ve Hammaddeleri sektörünün de benzer şekilde 4,3 dolarlık kilogram değeri ile toplam ortalamamız olan 1,3 doların üzerinde ciddi bir katma değer barındırdığını belirten Gülle, "Bugün tam 223 ülke ve bölgede "Made in Turkey" etiketli ürünlerimiz raflarda yer alıyor" diye konuştu.
Tekstilde inovasyonun artması ve inovasyona yatırım yapan firmaların teşvik edilmesi amacıyla yapılan Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi Ödül Törenin de Techxtile Start-Up Challenge programı kapsamında yapıldı. Kahramanmaraş’ın ilk Ar-Ge merkezini bünyesinde kurarak katma değeri yüksek ürünlere yönelen Kipaş Holding inovasyon’a verdiği destekle ödüllendirildi. Kipaş Holding’in ödülünü Ar-Ge Proje ve İnovasyon Şefi Kıymet Kübra Denge aldı.
YORUMLAR