Kırsal Turizm Projeleri Tkdk ile Hayat Buluyor
Kahramanmaraş'ta, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından "Kırsal Turizm Programı" kapsamında onaylanan 17 projeden 5'i turizm faaliyetine başladı
TKDK İl Koordinatörü Ömer Süha Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara hibe yoluyla destek verdikleri pansiyon, apart otel, restoran, dağ ve yayla evleri projelerinin tamamlanarak hizmet vermeye başladığını söyledi.
Kahramanmaraş'ta kırsal turizmin canlanması amacıyla yatırımcılarla sürekli fikir alışverişinde bulunduklarını dile getiren Uslu, şartları yerine getiren yatırımcılara 15 ila 500 bin avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği sağlandığını ifade etti.
Hayata geçirilen projelerle kentin doğal güzelliklerinin ortaya çıkmaya başladığını belirten Uslu, "Kahramanmaraş'ta önemli doğa turizmi zenginliği bulunuyor. Şu ana kadar faaliyete geçirilen projelerden genellikle çevre illerden gelenler faydalanıyor. Bu kapsamdaÇağlayancerit'te 10 dağ evi ve Onikişubat ilçesine bağlı Tekir Mahallesi'ndeki yatırımlar tam kapasiteli olarak çalışmaya başladı" dedi.
"Termal turizmin merkezi olabiliriz"
Uslu, kentin zengin su kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, bu alanlara yapılacak yatırımların sadece Kahramanmaraş'a değil, tüm bölge illerine hizmet edeceğini ifade etti.
Çalışmalarla kentin Termal turizm merkezlerinden biri olabileceğine işaret eden Uslu, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş'ta 17 proje sahibiyle sözleşme imzaladık. Bunlardan 5'i aktif olarak hizmet veriyor. 10'u ise bu yıl içinde faaliyete geçecek. Özellikle Termal turizmin ağırlıklı olarak görüldüğü Ilıca ve Döngele Mahallesi'ndeki tesislere verilen destekler sayesinde termal turizmin merkezi olabiliriz"
Her alanda faaliyetlerini olduğunu vurgulayan Uslu, hayvancılık, balıkçılık, beyaz et ve kırmızı et üretimi başta olmak üzere süt ve süt ürünleri, soğuk hava deposu ve kesimhane gibi alanlarda da yatırımcılara ciddi destekler sağlandığını sözlerine ekledi.
YORUMLAR