Öğr.Gör. Tarkan Öztürk''Türkiye'de televizyon dizilerinde ciddi gelişme yaşandı''

Öğr.Gör. Tarkan Öztürk''Türkiye'de televizyon dizilerinde ciddi gelişme yaşandı''
22 Eylül 2021 - 14:05

Öğr.Gör. Tarkan Öztürk''Türkiye'de televizyon dizilerinde ciddi gelişme yaşandı''

 

İstanbul Rumeli Üniveristesi(İRÜ) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr.Gör.Tarkan Öztürk ‘’Tü-rkiye’nin en renkli ekranı dizi sektörüdür. Özellikle sanat filmleri ve televizyon dizileriyle ilgili önemli gelişmeler söz konusudur’’dedi. Öğr.Gör.Tarkan Öztürk sözlerine şöyle devam etti;’’Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda sinema yönetmenlerinin ödüllerle dönmelerinin yanı sıra televizyon dizi sektörünün giderek büyümesi ve uluslararası alanda tanınırlığı tartışılmazdır. Burada çalışan kesim hiç kuşkusuz bu başarısını alanında aldığı eğitim ve öğretime borçludur. Günümüzde alandaki bilgi biri-kiminden faydalanmak, bunları daha da geliştirmek ve kendinden önce yapılanları aşmaya çalışmak eğitim ve öğretimin temel hedeflerindendir. Bizlerde bölüm olarak modern yaşamın gereklerine uygun alanında başarılı çalışmalar yapacak olan yaratıcı, özgür, genç, televizyoncu ve sinemacılar yetiştiri-yoruz.’’ifadelerini kullandı.

 

 

Öğrenciler sektörde çalışma fırsatı buluyor

 

Üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde bağlı olan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okuyan öğrencilere çalışma fırsatları sunduklarını belirten Öğr.Gör.Tarkan Öztürk ‘’Her öğrencinin hayali öğrenim görürken eğitim gördüğü alanda çalışma fırsatı elde edebilmektir. Bölüm olarak öğren-cilerimize bu fırsatı sunuyoruz. Eğitim kadromuz saygın üniversitelerde eğitim görmüş, uluslararası ge-lişmeleri takip eden, sektör deneyimli, güçlü, özverili akademisyenlerdir. Akademisyenlerimiz, öğrencil-erimizi sektörde çalışmaları konusunda teşvik etmektedirler. Kendilerinin tecrübeleri uygulamalı eğitimler ile birleşerek öğrencilerimizin Radyo, Televizyon ve Sinema sektörüne bir adım önde başla-malarını sağlıyoruz. Yerel ve ulusal bazlı anlaşmalı olduğumuz sektör paydaşlarımızın desteğiyle, öğren-cilerimize henüz okurken üniversitede aldıkları eğitimin yanında sektörde de görev almalarına imkân vererek, iş yaşamına geçtiklerinde meslektaşlarından bir adım önde olmalarını sağlıyoruz. Bölüm olarak tek amacımız medya sektörüne nitelikli çalışan kazandırmak’’ dedi.

 

 

Ödüllü öğrenciler yetiştiriyoruz

 

Öğrencilerini, fikirlerini ve tasarım becerilerini aktarabilecekleri yarışmalara katılmaları konusunda teşvik ettiklerini de söyleyen Öztürk ’’ Öğrencilerimiz, eğitimlerinin ikinci senelerinde Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen “Aklıma Bir Fikir Geldi” isimli yarışmada tasarımını yaptıkları afiş ile dergi kategorisinden “Korsanla Mücadele” birincilik ödülü aldılar. Bu öğren-cilerimiz için büyük başarıdır. Bu tarz yarışmalara katılım ve alınan ödüllerin, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra meslek hayatlarında çok büyük katkısı olacaktır ’’diye belirtti.

 

 

Pandemi sürecinde de festivallerden uzak kalmadık

 

Pandemi sürecinde de fetsivallerden uzak kalmadıklarını belirten Öztürk bu süreçteki çalışmalar hakkında şu bilgileri verid:'' Akbank Kısa Film Festivali ve İstanbul Film Festivali kapsamında çevrimiçi gösterimlere katılıp, sonrasında izlediğimiz filmleri çeşitli açılardan (sinematografik, tarihsel, auteur, yapısalcı, göstergebilimsel, psikanalitik, sosyolojik, ideolojik, feminist, türsel, dramaturjik vb.) analiz ediyoruz. Bu da öğrencilerimizin film üzerindeki yorumlama kabiliyetlerini geliştiriyor.''

 

Üniversitemize sektör temsilcilerini davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz

 

Öğrencilerimizi, aldıkları teorik ve uygulamalı akademik eğitimin yanında sektörden gelen temsilciler ile de buluşturuyoruz. Alanında uzman ve sektör deneyimli öğretim elemanları ile dersler kapsamında işlenen konuların hemen ardından davet edilen sektör temsilcileri aracılığıyla yayıncılığa dair öğrencil-erimizin bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Teknik Müdür Ünal DOĞAN ile televizyon haberciliği üzerine yaptığımız söyleşi, dijital reklam ajansı direktörü Ahmet GEZER ile dijital pazarlamanın geleceği hakkında yaptığımız söyleşi ve Ayla TORUN ile yeni izleme pratikleri hakkındaki etkinliğimiz gerçekleştirdiğimiz söyleşilerden sadece birkaçı.

 

Pandeminin kazananı medya sektörü oldu

 

Geçirdiğimiz son 1.5 yıllık süreçte, medyanın önemini daha iyi anladık. Tüm dünya genelinde milyon-larca insan evlerinde izole olmak zorunda kaldılar ve bu süreç içinde vakitlerinin en önemli kısmını tele-vizyona ve sosyal medyaya ayırdılar. Pek çok online platform pandemi süreci içerisinde rekor sayıda içerik üreterek sektörü hareketlendirirken, sosyal medya da gücünü arttırarak yayın sektörünün de önemli unsurlardan biri haline geldi. Gün geçtikçe devleşen ve dijitalleşen medya sektörünü bölüm olarak göz ardı etmemiz ise imkânsız. Bundan dolayı Radyo, televizyon ve sinema alanında her gün çıkan yeni teknolojik ve sanatsal gelişmeler, alanında yetkin akademik kadromuz tarafından, en ince ayrıntıları ile öğrencilerimize aktarılmaktadır.

 

 

İstanbul Rumeli Üniversitesi Hakkında:

 

İstanbul Rumeli Üniversitesi, 23 Nisan 2015 tarihinde İstanbul’da kurulan bir vakıf üniversitesidir. Çağdaş ve evrensel düşünce yapısına sahip olan, vatan sevgisi ve milli değerlerin kıymetini iyi bilen Rumeli Felsefesi doğrultusunda eğitim veren bir kurumdur. İstanbul Rumeli Üniversitesi, toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak üzere bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, topluma yararlı, araştır-macı ve güçlü, ilkeli, yenilikçi bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. İstanbul Rumeli Üniversitesi, Silivri, Haliç ve Bostancı Yerleşkelerinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 5 Fakültede 20 Lisans Programı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna bağlı 17 Program, Meslek Yüksekokuluna bağlı 9 Program, Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne 21 Yüksek Lisans Programı ve 1 Doktora programı ile eğitim vermeye de-vam edecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum