Öztunç'tan Sağlık Bakanı'na: 'Yatırımların Yerleri Değiştirildi, Artı Proje Eklenmedi!'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, teknik donanım ve çalışan uzman personel yetersizliği nedeniyle devlet imkanlarından mahrum kalan Kahramanmaraşlıların Ankara’da sesi olmaya devam ederek, “Kahramanmaraş, Büyükşehir olması ve iktidar partisine seçimlerde yoğun bir destek vermesine rağmen sağlık yatırımlarından yeterince pay alamamaktadır” dedi.

Öztunç'tan Sağlık Bakanı'na: 'Yatırımların Yerleri Değiştirildi, Artı Proje Eklenmedi!'
26 Aralık 2018 - 13:23

“KAHRAMANMARAŞ’IMIZA YAKIŞMAYAN BİR GÖRÜNTÜ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Ali Öztunç, hükümete ağır eleştiriler getirdi ve “Kahramanmaraş, Büyükşehir olması ve iktidar partisine seçimlerde yoğun bir destek vermesine rağmen sağlık yatırımlarından yeterince pay alamamaktadır. Yeterince uzman sağlık personeli bulunmayan hastanelerimiz teknik donanım yönünden de yetersizdir. Özellikle kanser hastalarının birçok tetkikleri başka illere sevk edilmektedir. Hastanelerimizin bu hali Kahramanmaraş'ımıza yakışmayan bir görüntüdür” ifadelerini kullandı.

“YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ, ARTI PROJE EKLENMEDİ”

Ali Öztunç önerge metnin devamında, yaklaşan seçimler öncesi hortlayan sağlık yatırımı haberlerinin gerçeği yansıtmadığından dem vurarak, “ Son zamanlarda basına, yeni sağlık yatırımlarıymış gibi servis edilen sağlık yatırımları doğru olmayıp, bu yatırımlar önceki yıllara ait yatırımlar olup sadece yerleri değiştirilmiş ve bunlara herhangi bir artı proje eklenmemiştir” dedi.

Öztunç, kamuoyu adına Bakan Koca’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi;

1- 2016 ve 2017 yıllarında Sağlık Bakanlığından çıkan 1.ve 2. Basamak yatırımları nelerdir? Bu yatırımların ne kadarı gerçekleşmiştir?

2- Onaylanan bu yatırımların yapılacağı ilçeler neden değiştirilerek başka ilçelere kaydırılmıştır? Elbistan’a ve diğer ilçelere yapımı planlanan yatırımlar hangi ilçelere ve kimlerin baskısıyla kaydırılmıştır?

3- Kahramanmaraş için 2018 yılı Sağlık Bakanlığı yatırım programına alınan yatırım var mıdır? Var ise bu yatırımlar nelerdir?

4- Kahramanmaraş merkeze 18 km uzakta olan Necip Fazıl Devlet Hastanesine gidemeyen ve acil hastalar için yıllardır merkeze yapımı beklenen yeni hastane neden yapılmamaktadır? Yeni hastane yapımına,

idarecilere ve iktidar vekillerine özel hastaneler mi engel olmaktadır? Yoksa başka bir zafiyet mi vardır?

5- Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde olması gereken uzman doktor, pratisyen doktor, sağlık evi ebesi ve yardımcı sağlık personeli sayısı 2 yıl önce kaçtır, 2018 yılı sonu itibariyle kaç olmuştur? Bir azalma var ise sebebi nedir?

YORUMLAR

  • 0 Yorum