SANKO TEKSTİL YENİ MEZUN MÜHENDİSLERİ AĞIRLADI
Türk tekstilinin geleceğinde söz sahibi olacak tekstil mühendislerinden bir grup, tekstilde Türkiye’nin dünyadaki gururu ve gözbebeği olan Sanko Tekstil İşletmeleri üretim tesislerinde buluştu.
Tekstil mühendisliği eğitiminde ülkemizin önde gelen üniversitelerinden Ege, Dokuz Eylül ve Uludağ’dan mezun mühendisler, Sanko Tekstil İşletmeleri İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Gaziantep’te ağırlandı.
Çeşitli illerden gelen genç mühendislerin şirket ve sektör seçiminde daha bilinçli ve isabetli kararlar almaları için düzenlenen program kapsamında, Sanko Tekstil İşletmeleri’nin yanı sıra, Gaziantep’in turistik ve sosyal mekânları da konuklara tanıtıldı.
“İŞİNİZDE EN İYİSİ OLUN”
Genç mühendislerin SANKO çalışanlarıyla bir araya gelerek iş hayatına ilişkin birçok önemli bilgiye erişmesinin sağlandığı toplantıda deneyimlerini paylaşan Sanko Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Ökkeş Cansız, mühendislere, “Hangi işi yaparsanız yapın, işinizde en iyisi olun” çağrısını yaptı.
Cansız, “İş hayatında sabırlı olunmalı, sahada çalışarak deneyim kazanılmalı, sürekli gelişime inanılmalı ve yabancı dil kullanımı mutlaka geliştirilmeli” dedi.
Mühendisler, Sanko Tekstil Grubu bünyesinde bulunan Sanko Havlu ve Bornoz Üretim Tesislerini de ziyaret ederek, Genel Müdür Serdar Erpamukçu’dan üretim süreçlerine ilişkin bilgi aldı.
“İNSANA DEĞER VEREN BİR KURUMUZ”
Sanko Tekstil İşletmeleri İnsan Kaynakları Müdürü Gülşah Aydın ise kurum kültürü ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgiler verdi.
Sanko’nun insana değer veren kurum olduğun kaydeden Aydın, “Burada güvenle, huzurla ve uzun soluklu çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Aydın, kapsamlı bir mimari çalışmayla iş ortamları yenilenen Sanko Tekstil İşletmeleri tesislerinde genç mühendisleri ağırlamaktan ayrıca mutlu olduklarını bildirdi.
GENÇ MÜHENDİSLERİN GÖRÜŞLERİ
Geziye katılan genç mühendisler, SANKO’yu ve Gaziantep’i tanımaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Gaziantep’in İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki yaşam standartlarını yakaladığını gördüklerini ve sanayi bakımından çok geliştiğinin altını çizen mühendisler, SANKO gibi kurumsal bir firmada çalışmanın büyük bir ayrıcalık olacağını belirttiler.
Değişik illerden gelen genç mühendisler, her anı doldurulan iki günün ardından, SANKO logolu küçük hediyelerle uğurlandı.
TEKSTİLE SANKO DAMGASI
Sanko Tekstil tesislerine ulaştırılan pamuklar bir asrı aşan tecrübe, üstün kalite anlayışı ve modern teknolojiyle ipliğe dönüşür. 500.000 iğlik üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğiyle alanında lider olan Sanko Tekstil, bu özellikleriyle Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı iplik üreticileri arasında yer almaktadır.
Sanko Tekstil, organik, recycle (geri dönüşümlü elyaflar) ve sürdürülebilir pamuklu tekstil üretiminde göstermiş olduğu başarı ve özverili çalışmaları sayesinde ekolojik dengenin bozulmamasına yıllardır önemli katkıda bulunmaktadır.
Bu başarısını tekstilin diğer alanlarına da taşıyan Sanko, örgü tesislerinde 400’e yakın örme makinesiyle Avrupa’daki en büyük üretim kapasitelerinden birine sahiptir.
Boya ve kasar işlemlerinde Oeko-Tex sertifikasına sahip olan Sanko Tekstil boyahanelerinde, her tür elyaf, iplik ve kumaş, doğanın renkleriyle boyanmakta ve baskı yapılabilmektedir.
İleri teknolojiyle donatılan Sanko havlu ve bornoz tesisleri, yıllık 5.000 tonu aşan üretim yapmaktadır. Havlu ve bornoz üretiminin tamamını ihraç eden Sanko, zengin tasarım çeşitliliğini Maisonette ve Egeria markalarıyla dünyadaki müşterilerine ulaştırmaktadır.
Denim dokumada yıllık 250 milyon metre üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük kapasitesine ulaşan Sanko (İsko Dokuma), müşteri istekleri doğrultusunda denim kumaş üretmektir. İsko Dokuma, ürün gamını sürekli yenileyip müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılayarak dünya markalarına hizmet vermektedir.
YORUMLAR